Menu

Over ons

Slide
Slide

BABY PLUS | Al sinds 1975 met trots dé babywinkel die (aanstaande) ouders ondersteunt bij de bijzondere reis van het ouderschap. Bij Baby Plus shop je jouw complete baby uitzet. Wij leveren alles wat je maar kunt wensen voor je opgroeiende kinderen. Van complete babykamers tot hippe accessoires. Van kwalitatieve kinderwagens tot duurzaam speelgoed. En van trendy baby- en kinderkleding tot stijlvolle aankleding van de kinderkamer.

Shop in onze mooie babywinkel in het hart van Haarlem of op onze succesvolle webshop, voor klanten door heel Nederland én over de grens. Wist je dat Baby Plus in Scandinavië zo geliefd is dat we voor die landen speciaal Baby Plus Nordics hebben opgezet? Geniet van een ruim aanbod aan topmerken. Zo is Baby Plus premium reseller van merken zoals Stokke, Maxi-Cosi, Joolz, Cybex en Bugaboo. Shop alle merken online en vindt een selectie in onze winkel.

Bij Baby Plus geloven we in het creëren van een betekenisvolle en inspirerende winkelervaring. We streven ernaar om niet alleen producten van de hoogste kwaliteit te bieden, maar ook om een bron van informatie en inspiratie te zijn voor alle ouders. Ontdek de nieuwste trends, lees nuttige tips en laat je inspireren door de liefde en zorg waarmee wij onze collecties hebben samengesteld.

Tevens kun je altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Met tientallen jaren ervaring op het gebied van zwangerschaps-, baby- en kinderartikelen beschikken wij over ruim voldoende expertise om je te helpen met de uitdagingen van het aanstaande en jonge ouderschap.

Slide

Baby Plus is inmiddels een begrip in Nederland, met een mooie babywinkel in het hartje van Haarlem en een succesvolle webshop voor onze klanten door heel Nederland. Maar wist je dat onze baby- en kinderwinkel ook veel vaste klanten over de grenzen heeft? In Scandinavië is Baby Plus zelfs zo geliefd, dat we voor die landen speciaal Baby Plus Nordics hebben opgezet. Wij leveren alles wat je maar kunt wensen voor je opgroeiende kinderen. Van complete babykamers tot hippe accessoires. Van kwalitatieve kinderwagens tot duurzaam speelgoed. En van trendy baby- en kinderkleding tot stijlvolle positiekleding. Tevens kun je altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Met tientallen jaren ervaring op het gebied van zwangerschaps-, baby- en kinderartikelen beschikken wij over ruim voldoende expertise om je te helpen met de uitdagingen van het aanstaande en jonge ouderschap. Niet slecht toch, voor een familiebedrijf dat ooit begon als scooter- en fietsenspeciaalzaak? De geschiedenis van Baby Plus Omdat wij apetrots zijn op onze geschiedenis en wat we in de afgelopen veertig jaar bereikt hebben, gunnen we je graag een kijkje in onze geschiedenis. Dit is hoe het allemaal begon… 1975 – Fietsenzaak en scooterzaak meneer en mevr. van Vliet Bij toeval krijgt het echtpaar Van Vliet simpele buggy’s aangeboden om op te nemen in het assortiment van hun toenmalige Fietsen- en scooter speciaalzaak. Dit blijkt een schot in de roos. De buggy’s verkopen als warme broodjes en dat doet het echtpaar besluiten om de collectie uit te bereiden met wandelwagens. In overleg met leverancier Koelstra krijgt het echtpaar meteen beschikking over het hele assortiment. Het gedeelte van de winkel met kinderwagens en buggy’s wordt hierna omgedoopt tot Kinder- en Wandelwagenboetiek Van Vliet. Na een kort ziekbed wil mevrouw Van Vliet graag weer iets om handen hebben. De verkoop van buggy’s en wandelwagens gaat zo goed dat er wordt besloten om nog meer babyproducten te gaan verkopen en mevrouw Van Vliet neemt dit onder haar hoede. Het assortiment wordt uitgebreid met autostoeltjes van Maximilian (tegenwoordig bekend onder de naam Maxi-Cosi), meubels van Vroomshop en badartikelen van bébé-jou.

1991 – Verhuizing Grote Kerk Na jaren succesvolle verkoop in het pand aan de Kleine Noord in Hoorn, wordt het tijd om de kinderspeciaalzaak zelfstandig te laten draaien. Het assortiment kinderproducten neemt steeds meer ruimte in beslag en Meneer Van Vliet heeft bijna geen ruimte over om zijn fietsenzaak te runnen! Toevallig komt de 1e etage in de Grote Kerk in Hoorn vrij. Het is niet de meest voor de hand liggende keuze voor een babyspeciaalzaak, want in het pand bevindt zich dan nog geen lift. Maar mevrouw Van Vliet waagt de gok en opent de deuren van de nieuwe winkel op 17 juli 1991, samen met haar dochter Petra en haar man. Een lift wordt vlak na de opening alsnog geplaatst. Hiermee is de nieuwe babyspeciaalzaak, die omgedoopt wordt tot Baby Plus, de grootste babyspeciaalzaak boven het IJ. 1992 – Eerste koopzondag Hoorn Rond de feestdagen wordt in Hoorn voor het eerste het concept koopzondag geïntroduceerd, waarbij de winkels in de binnenstad in de middaguren hun winkeldeuren kunnen openen voor bezoekers. Ook Baby Plus doet hieraan mee en het wordt een geslaagde en gezellige eerste koopzondag, waarna er nog velen zullen volgen. 1995 – Mevrouw Van Vliet met pensioen Na jarenlang hard werken mag mevrouw Van Vliet met welverdiend pensioen. Haar dochter Petra neemt het stokje van haar moeder over. Samen met haar man runt zij voortaan Baby Plus. 2001 – Lancering webshop en introductie nieuw logo Baby Plus zit als bedrijf niet stil. Daarom wordt er in 2001 voor het eerst een heuse webshop gelanceerd en is het tijd voor een verfrissend nieuw logo. Om dit te vieren krijgt ook de winkel een make-over en worden alle meubels vervangen door kersenhouten meubels (zeer modieus in die tijd). 2007 – De derde generatie in het bedrijf Kleinzoon Tim zet zijn eerste voorzichtige stapjes in het familiebedrijf. Beginnend als zaterdaghulp, maar tijdens zijn studie bedrijfskunde probeert hij steeds meer tijd vrij te houden om zijn ouders te helpen in de winkel. Gewoon omdat hij het er zo ontzettend naar zijn zin heeft. Hij houdt zich ook bezig met de verkoop via internet, zodat ook mensen buiten de regio (en zelfs buiten Nederland!) kunnen profiteren van het uitgebreide assortiment en de expertise van Baby Plus.

2013 – Nieuwe website De verkoop via internet gaat steeds beter en daarom wordt er eind 2013 een nieuwe website gelanceerd met meer functies en betere services. Ook is de website beschikbaar in een Engelstalige versie voor klanten in het buitenland. 2014 – Verhuizing Kleine Noord 47-49 Steeds meer mensen weten Baby Plus op in de Grote Kerk te vinden, maar het begint inmiddels wel te kriebelen om op zoek te gaan naar een nieuw pand. In het huidige pand op het Kleine Noord zien de eigenaren van Baby Plus wel potentie. Voldoende parkeerruimte voor bezoekers, meer magazijnruimte en de etalages zijn slechts enkele pluspunten. De beslissing om de winkel te verhuizen is al snel gemaakt. En de cirkel is hierbij weer rond; het nieuwe pand van Baby Plus is namelijk gevestigd tegenover…de oude fietsenzaak van opa en oma Van Vliet! 2016 – Vernieuwing website Inmiddels staat kleinzoon Tim al enige tijd aan het roer van het bedrijf.  Nog iedere dag wordt er met dezelfde West-Friese gastvrijheid, persoonlijke benadering en servicegerichte instelling gewerkt, maar altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Een vernieuwing van de website om de online minded ouders van nu te bedienen was het gevolg. 2018 – Winkel in Haarlem Na meer dan 40 jaar ondernemen vanuit het centrum van Hoorn opent Baby Plus een winkel in Haarlem. Op de Kleine Houtstraat 14 vestigt de babyspeciaalzaak zich in wederom in een prachtig pand met historisch karakter. De ongedwongen sfeer van de Haarlemse slenterstraat past perfect bij Baby Plus. Ook hier zijn ze vastberaden om de harten van vaders, moeders en hun kindjes te winnen. 2019 – Allernieuwste website Om mee te kunnen met de nieuwste en toekomstige ontwikkelingen gaat Baby Plus wederom over naar een nieuwe website. Meer functionaliteiten, meer automatisering en net even wat frisser. Hierdoor hoopt men op meer duidelijkheid en gemak voor de online ouders van nu en later. Deze website is daar het levende bewijs van. 2020 – Afscheid winkel in Hoorn Baby Plus kijkt vooruit met een nieuwe, toekomstbestendige formule. De focus komt de komende jaren te liggen op online winkelen met babyplus.nl en babyplus.store in combinatie met stadswinkels binnen de Randstad. De winkel in Hoorn past niet in deze formule en sluit op 30 augustus 2020 haar deuren. Het is een emotioneel afscheid, maar de blik van Baby Plus staat gericht op de toekomst, soms moet je daardoor een hoofdstuk uit het verleden afsluiten. Welkom bij Baby Plus!