Bestel nu, betaal later
Gratis verzending
30 dagen retourtermijn
Menu

Allereerste Vaderdag: tips voor leuke activiteiten

Header Allereerste Vaderdag

Vaderdag staat bijna voor de deur! Het is dé dag om alle papa’s in het zonnetje te zetten en stil te staan bij de bijzondere rol van vaderschap. Als je dit jaar voor het eerst Vaderdag viert en je nog niet zeker weet wat je moet doen, maak je geen zorgen. Zelfs als jouw kleintje nog te klein is voor een zelf geknutseld cadeau, zijn er nog genoeg leuke dingen die je samen kunt ondernemen. In dit artikel vind je ideeën voor leuke vaderdagactiviteiten samen met jouw kleine baby.

Tips voor leuke vaderdagactiviteiten

  • Samen op de fiets. Trek erop uit en verken de wereld samen op de fiets. Maak een fietstochtje door de stad of geniet van de natuur tijdens een ritje door het bos. Neem een pauze onderweg en geniet op een kleedje gezellig van een picknick met hapjes en drankjes.
  • Wandelen met je kleintje. Als je kleintje nog te klein is om samen te fietsen, is een wandeling net zo leuk. Draag je kindje in een ergonomische draagzak, zodat je je handen vrij hebt en samen van de wandeling kunt genieten.
  • Boekjes lezen. Als je liever thuisblijft, zijn er tal van leuke activiteiten die je samen kunt doen. Lees bijvoorbeeld een boekje voor. Voorlezen heeft vele positieve effecten, waaronder een positieve bijdrage aan de taal- en leesvaardigheid. Gebruik zoek- en voelboekjes om de zintuigen van je kindje te prikkelen.
  • Ontbijt op bed. Een heerlijk ontbijt op bed mag niet ontbreken op Vaderdag, toch? Geniet samen van een smakelijke start van de dag. Maak het extra speciaal met een eigen eetset. Zo voelt je kindje zich helemaal onderdeel van de festiviteiten.
  • Papa’s favoriete maaltijd. Naast ontbijt op bed, is het ook leuk om papa’s favoriete maaltijd te breiden op deze speciale dag. Samen in de keuken staan, de ingrediënten mengen en de geur van liefde verspreiden. Een smakelijke manier om papa te laten zien hoe speciaal hij is.
  • Naar de speeltuin. Een bezoekje aan de speeltuin is leuk voor jullie allebei. Geniet samen van de glijbaan, de schommel en alle andere speeltoestellen. Het zien van je kindje die volop plezier heeft, maakt jou vast ook vrolijk.
  • Bouwen met stapelblokken. Laat jullie fantasie de vrije loop en maak de gaafste creaties met stapelblokken en stapeltorens. Bouw een ruimteschip of een raceauto. Blijf het bouwwerk bewonderen of ga direct door naar het volgende project.
  • Fotoshoot. Vier Vaderdag met een onvergetelijke fotoshoot. Samen stralend voor de camera maken jullie mooie herinneringen. Professionele fotografen leggen jullie band en liefde op een prachtige manier vast. Een cadeau dat voor altijd gekoesterd zal worden.
  • Handafdruk of voetafdruk. Samen knutselen en mooie herinneringen maken. Gebruik veilige verf op waterbasis om de handafdruk of voetafdruk van je baby vast te leggen op een stuk stevig papier of canvas. Dit wordt een kostbare herinnering aan je eerste Vaderdag.
  • Dubbele Vaderdag. Als jij voor de eerste keer vader bent, is er misschien ook wel iemand die voor de eerste keer opa! Maak er een dubbele Vaderdag van door opa ook uit te nodigen bij elke activiteit die je onderneemt.

Lifestyle afbeelding blog allereerste vaderdag (450x450) Eerste Vaderdag Blog Wildride 450x450