Bestel nu, betaal later
Gratis verzending
30 dagen retourtermijn
Menu

Allereerste Moederdag: tips voor leuke activiteiten

Moederdag is de dag om lekker vertroeteld te worden of juist mama’s in het zonnetje te zetten. De allereerste keer Moederdag vieren is wel heel bijzonder. Het is een dag om stil te staan bij de betekenis van moederschap voor jou en om onvergetelijke herinneringen te maken met jouw kindje. Voor het maken van een zelfgemaakte tekening of ontbijt op bed is je kindje misschien nog te klein, gelukkig zijn er genoeg activiteiten om samen te doen. Ben je voor het eerst mama en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor leuke activiteiten op Moederdag? Bekijk gauw onze tips voor een geslaagde dag.

Leuke activiteiten voor Moederdag 

Moederdag is de perfecte gelegenheid om samen met je kindje door te brengen. Dankzij dat kleine hummeltje ben je ten slotte mama. Maak onvergetelijke herinneringen thuis of buitenshuis op deze speciale dag.

  • Picknicken. Als het zonnetje schijnt is het leuk om lekker te gaan picknicken. Leg een kleedje of speelkleed neer in de tuin of ga naar het park. Neem zelfgemaakte hapjes mee. Op het (speel)kleed kan je kindje lekker liggen en rondkruipen.
  • Tijd voor een frisse neus! Een wandeling door het bos of over het strand doet iedereen goed. De eerste voorjaarszonnestralen die door de bomen schijnen maken het een magische omgeving. Is je kindje wat groter, ga dan samen op ontdekking! Wat zijn dat voor mooie bloemen en misschien zien jullie wel een konijntje voorbij huppelen.
  • Spetteren en plonsen. Heb je een kleine waterrat die het liefst de hele dag in het water ligt, dan is zwemmen de perfecte activiteit. Lekker plonsen en spetteren, kirrend van de kinderglijbaan af, kinderen houden ervan! Geen tijd om samen naar het zwembad te gaan, dan is samen badderen ook een leuke activiteit om samen te ondernemen. Met leuk badspeelgoed maak je er helemaal een feestje van.
  • Ga samen diertjes kijken op de kinderboerderij. Geef de geitjes wat te eten en aai het schaap. Zachte, schattige dierenvrienden hebben iets onweerstaanbaars. Samen kijken jullie je ogen uit.
  • Uren speelplezier. Leuke activiteiten hoeven niet altijd buitenshuis plaats te vinden. Thuis spelen is net zo leuk! Maak muziek of ga voor een eindeloze knuffelsessies. Vooral als je een pasgeboren baby hebt kan het fijn zijn om in een vertrouwde omgeving te blijven.
  • Eerste hapjes samen. Moederdag is de perfecte gelegenheid om samen te ontbijten of lunchen. Maak er een gezellige eettafel van met een mooi tafelkleed en lekker eten. Met een eigen eetset voelt je kindje zich helemaal onderdeel van de festiviteiten.
  • Kleine boekenwurem in spé. Ontdek samen magische verhalen en lees een boekje! Kies voor een boek met kleurrijke afbeeldingen of voelboekjes waar genoeg structuren en stoffen te ontdekken vallen. Dit helpt niet alleen bij taalontwikkeling, maar is ook een geweldige manier om quality time door te brengen.
  • Helemaal zen. Maak er een ontspannende dag van en creëer thuis jullie eigen spa. Ga samen lekker badderen. Smeer je kindje vervolgens in met een fijne bodylotion of crème. Zo zijn jullie weer helemaal ontspannen.
  • Dubbele Moederdag. Ben jij voor de eerste keer mama, dan is er misschien ook wel iemand voor de eerste keer oma! Hoe leuk is het om er een dubbele Moederdag van te maken, door ook oma uit te nodigen. En dat kan bij elke activiteit.

Lifestyle afbeelding blog allereerste moederdag (450x450)-3 Lifestyle afbeelding blog allereerste moederdag (450x450)-4